Erişilebilirlik

Oprah Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor


Amerika'nın en fazla kazanan televizyon yıldızı Oprah Winfrey Afrika'da kız öğrenciler için açtığı okulda geleceğin kadın liderlerini yetiştirmeyi umuyor.

Herşey Oprah Winfrey’nin bundan 7 yıl önce Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela’ya verdiği bir sözle başladı. Winfrey, Mandela’ya Güney Afrika’da fakir kız çocukları için bir okul yaptırmak için söz verdi.

Okulun ilk öğrencilerinden biri olmaya hak kazanan Maureen Kekana şöyle konuşuyor: "Eğitim bence yaşama açılan bir kapı. Hayatta mümkün olan herşey için kalıcı bir köprü... Kendime saygı duymamı sağlayan bir köprü."

Kendisi de yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Winfrey kız öğrencilerin yaşamılarını kendi çocukluk yıllarına benzetiyor ve okulun uzun yıllardır düşlediği bir hayali gerçeğe çevirdiğini belirtiyor. Winfrey, "Bu okula gelmek sadece bir hayır işi değil, bütün yaşamımın yolculuğu oldu benim için. Buraya gelip bu kızlarla birlikte olmak gerçek bir yaşam serüveni." diyor.

Afrikalı lider Nelson Mandela, okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada Winfrey’e böyle bir okul yaptırdığı için teşekkür etti ve kendisinin çocuklar için örnek alınacak bir kişi olduğunu belirtti. Mandela, "Oprah, bize, geldiğiniz yer ne olursa olsun, ne kadar yoksul ve zor şartlarında yaşamış olursanız olun, eğer çok çalışırsanız hayatta istediğiniz yere gelebileceğinizi gösterdi." diye konuştu.

Oprah Winfrey okulun Güney Afrika kadınlarının bulunduğu yeri değiştireceğini ve iyi eğitim alan bu kızların geleceğin liderleri olarak ülkeye şekil vereceğini umduğunu söylüyor.

XS
SM
MD
LG