Erişilebilirlik

Bush Çöken Köprüde İnceleme Yaptı


Başkan Bush Minnesota eyaletinde çöken karayolu köprüsünün enkazında inceleme yaptı. Olayda en az 5 kişi öldü, birçok kişi yaralandı, bazı kişilerin de hala kayıp olduğu bildiriliyor.

Minneapolis kenti yakınında, Mississippi nehri üzerinde yeralan ve 35 numaralı eyaletlerarası karayolunun geçtiği sekiz şeritli köprü trafiğin yoğun olduğu akşam saatlerinde çökmüş, üzerindeki birçok araç, nehre düşmüştü. Bazı araçların hala nehrin dibinde köprünün beton ve çelik enkazı altında sıkışmış durumda olduğu bildiriliyor.

Başkan Bush önce enkazı ve enkaz kaldırma çalışmalarını helikopterle havadan inceledi, daha sonra köprünün enkazı yakınında felaketten kurtulanlar, ölen ve kayıp olan kişilerin aile üyeleri, kurtarma görevlileri ve basın mensuplarıyla konuştu.

Başkan Bush, bugünkü haftalık radyo konuşmasını da bu olaya ayırdı ve federal hükümetin her türlü yardımı sağlayacağını söyledi. Enkaz kaldırma ve trafiği yeniden düzenleme çalışmaları için açil olarak 5 milyon Dolarlık kaynak sağlandığını söyleyen Bush federal Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin, enkaz kaldırma ve olayın nedenlerini belirleme amacıyla Minnesota eyalet yetkilileriyle birlikte çalıştıklarını belirtti.

Bush, federal hükümetin yardımlarının süreceğini bildirdi. Demokrat Parti'nin kontrolundaki Kongre'deki ise yıkılan köprünün yeniden yapılması için 250 milyon Dolarlık ödenek sağlanmasını öngören bir yasa tasarısı onaylandı.

Kongre'deki görüşmeler sırasında bazı üyeler Amerika'nın birçok yerinde eskimiş durumdaki binlerce köprünün denetlenip bakımının yapılması için federal bütçeden daha çok kaynak ayrılmasını istedi. Beyaz Saray yetkilileri ise Başkan Bush'un göreve başlamasından buyana ülke çapında ulaşım alanında ayrılan ödeneklerin yüzde 30 oranında arttığını söyledi.

Amerika'nın Meksika Körfezi kıyılarında 2005 yılında yaşanan Katrina kasırgası afetinden sonra Beyaz Saray'ın doğal afet ve büyük çaplı kaza gibi olaylarda daha hızlı davrandığı görülüyor. Katrina afetinden sonra yönetim, yardım çalışmalarında yavaş hareket etmek ve yetersiz kalmakla suçlanmıştı.

XS
SM
MD
LG