Erişilebilirlik

Afganistan'da Rehineler İçin Kaygı Artıyor


Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Boucher Afganistan’da kaçırılan Güney Koreli rehinelerin akıbetinden kaygı duyduklarını, Amerika’nın konuyla ilgili olarak elinden geleni yaptığını açıkladı.

Boucher rehineleri kurtarmak için bir operasyon düzenlenebileceğini söyledi. Ancak bu açıklama bazı Amerikalı ve Güney Koreli yetkililerin bir operasyon yapılmayacağına ilişkin açıklamasıyla çelişiyor. Konu dün Güney Koreli parlamenterlerin Washington ziyaretleri sırasında da ele alındı.

Bu arada, Taleban 21 Koreli rehineyle ilgili olarak doğrudan görüşme yapmayı kabul etti. Görüşmenin nerede yapılacağı konusunda tarafların henüz anlaşmaya varamadığı öğrenildi. Filipinler’deki Asya Güvenlik Forumu sırasında konuyu görüşen Güney Kore ve Amerikalı diplomatlar, krizi çözmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını açıkladı.

Koreli misyonerlerden ikisini öldüren Taleban, diğer rehinelerin hayatı karşılığında, en az 8 tutuklu militanın serbest bırakılmasını istiyor. Afgan hükümeti, militanları serbest bırakmayı reddediyor.

XS
SM
MD
LG