Erişilebilirlik

Bağdat'ta Saldırı: 4 Ölü


Irak polisi Bağdat'ın doğu kesimindeki kalabalık bir çarşıda bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu en az 4 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan Amerikan askeri sözcüsü, koalisyon güçlerinin bugün Irak'taki El Kaide hedeflerine yaptıkları baskınlarda terörist zanlısı 16 kişinin yakalandığını bildirdi. Operasyonların ikisi Termiye kasabasında düzenlendi. Burada, El Kaide'yle ilgisi olduğu sanılan bir yargıç dahil olmak üzere en az 5 direnişçi ele geçirildi. Termiye'nin güneyindeki operasyonlarda da 6 terörist zanlısı yakalandı. Samarra'da da 5 terörist zanlısının yakalandığı açıklandı.

Siyasi cephede ise Irak hükümeti ülkenin en büyük Sünni blokunu hükümet çalışmalarına katılmama kararı ve hükümetten tamamen çekilme tehdidi nedeniyle eleştirdi.

Irak Uyum Cephesi olarak bilinen Sünni partiler grubu Çarşamba günü Başbakan Nuri El Maliki'ye, Şii militanlarla mücadele etmesi ve baskınlarla tutuklamaların yapılış biçimi konusunda reforma gitmesi için bir hafta süre tanımıştı. Sünni grup, Kültür Bakanı Esad Kemal El Haşimi'ye karşı atılan hukuki adımları protesto etmek amacıyla geçen aydanberi kabine toplantılarına katılmayı reddediyor. El Haşimi, bir politikacının öldürülmesi için komplo hazırlığına katılmakla suçlanıyor.

XS
SM
MD
LG