Erişilebilirlik

'Türk-Amerikan İlişkileri Kaybeden Tarafta'


Amerika’nin eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris son seçimden Türkiye’nin zaferle çıktığını söyledi. Seçimlerin, Türkiye’nin olgun demokrasisini yansıttığına değinen Büyükelçi Parris, “Türkler gurur duymalı, AK Parti’nin zaferi çok büyük,” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın da seçimlerden çok daha güçlü bir şekilde çıktığına işaret eden Parris, seçimde kaybeden tarafın Türk-Amerikan ilişkileri ve Türk ordusu olduğunu söyledi.

Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Amerika’nın eski Ankara Büyükelçisi Parris, “Türk-Amerikan ilişkilerini ‘kaybedenler’ kategorisine koymaktan yanayım. Çünkü yeni hükümet, süresi dolmak üzere olan Amerikan yönetimine yatırım yapmaktan yana olmayacaktır,” diye konuştu.

Mark Parris, Türk ordusunun 27 Nisan’daki ‘müdahalesine’ rağmen halkın AK Parti’den yana oy kullanmasına dikkat çekti ve “ordu seçim sonuçlarında fark yarattı, ancak istediği yönde değil” dedi.

Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Türkiye programı Direktörü Dr. Bülent Alirıza da AK Partinin en iyi organizasyona sahip parti olduğunu kaydederek, öteki siyasi partilerin halka ulaşmayı beceremediğini, ancak Ak Parti’nin sade mesajının halk tarafından algılanarak kabul gördüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan’in karizmasının ve siyasi tecrübesinin rolünün önemine de değinen Alirıza, seçimin Erdoğan için kişisel başarıya dönüştüğünü de kaydetti.

Evrim Bunn’ın Bülent Alirıza'yla söyleşisini yukarıdaki Windows Media bağlantısından dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG