Erişilebilirlik

MHP ile DTP'liler Çatıştı


22 Temmuz seçimlerine sayılı günler kala, parlamentoda çok sayıda ‘bağımsız’ milletvekili ile temsil edilmesine kesin gözüyle bakılan DTP’liler ile MHP’liler arasında çatışma çıkmaya başladı. Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde DTP’liler, MHP’nin seçim bürosunu taşlayarak polise saldırdı. Doğubeyazıt’ın ardından karışan Diyarbakır’da da MHP, AKP ve DP binaları taşlandı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) destekçileri arasındaki gerilim, Doğubeyazıt’ta çatışmaya dönüştü. Seçimin iki ayrı ‘milliyetçi unsuru’ olarak değerlendirilen DTP ile MHP arasındaki gerilimin yatışması için bütün güvenlik güçleri alarma geçirildi.

Doğubeyazıt ilçesinde DTP'nin desteklediği bağımsız adayların Belediye Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılmak üzere ilçe merkezinde toplanan partililer, miting alanına doğru yürüyüşe geçti. MHP'nin seçim bürosunun önünden geçen partililerden bir grup, seçim bürosuna taşlarla saldırdı. Seçim bürosunun camlarının kırıldığı olay, polisin müdahalesi sonucu büyümeden sona erdi. Belediye Meydanı'ndaki mitinge katılan DTP'liler, mitingin ardından topluca DTP ilçe teşkilatı binasına yürüdü. Kalabalıktan bazı kişilerin güvenlik önlemi alan polise taş ve sopalarla saldırması üzerine polis, göstericilere müdahale etti. Göstericileri havaya ateş açarak dağıtmaya çalışan polis yetersiz kalınca, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri takviye destek sağladı. Göstericileri dağıtan güvenlik güçlerinin ilçe merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldığı olayların ardından gerginliğin sürdüğü belirtildi.

Diyarbakır’da Karışıklık

Doğubeyazıt'ın ardından Diyarbakır'da MHP, AKP ve DP binaları taşlandı. Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının düzenlediği mitingin ardından dağılan bir grup ile yol güzergahında bulunan DP İl Başkanlığındaki partililer arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine grup, DP İl Başkanlığı binasını taşladı. DP'liler de grup ile miting alanını temizlemeye gelen Yenişehir Belediyesine ait aracı taşladı. Polisin uyarısı üzerine dağılan DTP'li grup daha sonra, AKP seçim bürosu ile 200 metre ileride bulunan MHP İl Başkanlığı binasını da taşladı. Grup, polisin müdahalesi sonucu dağıldı.

XS
SM
MD
LG