Erişilebilirlik

'Türkiye'ye Sivil Anayasa Gerek'


AK Partinin İstanbul’da 9’uncu sıradan aday gösterdiği ve Türkiye’nin 22 kadın kaymakamından biri olan Özlem Türköne bu partiyi tercih etmesinin ilk nedeninin kadın adaylara gösterdiği hoşgörü olduğunu söyledi. Türköne diğer partilere oranla en fazla kadın milletvekili adayını Ak partinin çıkardığını belirtti.

Türkiye’nin Sivil Anayasaya İhtiyacı Var

Göreve seçildiği takdirde öncelikli çalışma alanının anayasayı değiştirmek olacağını belirten Türköne 1982 anayasasının askeri bir ruha sahip olduğunu ve Türkiye’nin sivil bir anayasaya kavuşması gerektiğini söyledi. Türköne anayasada değişikliğin ve bütünlüğün bazı maddelerin değiştirilmesiyle sağlanamayacağını söyledi.

Başörtülü Kadınların Karşısında Mahcubiyet Hissediyorum

Türköne başörtüsü meselesinin bir birey hak ve özgürlük meselesi olduğunu ve hukuk devletinin egemen olması durumunda söz konusu mağduriyetin giderileceğini düşündüğünü söyledi. Başörtülü kadınların karşısında mahcubiyet hissettiğini belirten Türköne, bir bez parçası yüzünden bu kadınların kendi sahip olduğu haklardan yararlanamadığını öne sürdü.

Türkiye’de siyasetin bir sorun yaratma değil, sorun çözme alanı olması gerektiğine söyleyen Türköne yeni dönemde cumhurbaşkanlığı seçimi ve diğer sorunların da tartışıldığı, çok renkli ve farklı kesimlerin bir arada bulunduğu iyi bir meclis çıkacağını düşündüğünü belirtti.

XS
SM
MD
LG