Erişilebilirlik

Londra'daki Saldırıların Yıldönümü


7 Temmuz 2005 tarihinde Londra ulaşım ağına yapılan terörist saldırılarda hayatlarını kaybedenler, ölümlerinin ikinci yıldönümünde Londra’da düzenlenen bir törenle anıldılar.

Törene İngiltere Başbakanı Gordon Brown da katıldı. Anma töreni, aralarında bir Türk öğrencinin de bulunduğu ve en çok can kaybının meydana geldiği Londra’nın King’s Cross metro istasyonunda yapıldı.

Tören, iki yıl önce düzenlenen saldırının gerçekleştiği saat olan sabah 9 civarında yapıldı. Başbakan Brown, hayatlarını kaybedenler anısına metro istasyonu yakınında oluşturulan bir anma bahçesine, üzerinde “Anınıza, en derin duygularımızla” yazısı olan bir çelenk koydu.

Başbakan’ın ardından olayda hayatlarını kaybedenlerin yakınları çiçek bıraktı. Törende saygı duruşunda bulunuldu. Yakınlardan bazılarının gözlerinin yaşlı olduğu ve yanındakilerce teselli edildiği, bazılarının ise kendilerinden geçtikleri gözlendi. Törene, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra, Londra belediye başkanı Ken Livingstone, Londra ve Olimpiyatlardan sorumlu bakan yardımcısı Tessa Jowell, ve Paris belediye başkanı Bertrand Delanoe de katıldı.

Livingstone, mesajında, “bombacılar bizi bölmeye çalıştı ve başarısızlığa uğradılar. Olaylarda hayatını kaybedenler, sizleri hatırlıyoruz ve anınınıza değecek bir şehir inşa ediyoruz,” dedi.

Anma töreni, yakınların isteği üzerine oldukça düşük profilli tutuldu. Temmuz 2005 terörist saldırılarında hayatlarını kaybeden 52 masum insan arasında, Londra’da dil öğrenmek üzere bulunan İstanbul’lu 24 yaşındaki Gamze Günoral da bulunuyordu.

XS
SM
MD
LG