Erişilebilirlik

Gazze'ye Hava Saldırısı


İsrail uçakları bugün Gazze'ye iki ayrı hava saldırısı düzenledi.

Saldırıların ilkinde Gazze'nin güneyinde bir araç hedef alındı. Saldırı sonucu İslami Cihat örgütünün üst düzey bir yetkilisi ve iki militan öldürüldü. İsrail ordusu militanların saldırı hazırlığında olduğunu açıkladı.

Saldırıda Ziyad Ghanam adlı örgüt liderinin öldürüldüğü İslami Cihat tarafından da doğrulandı.

İkinci saldırıda bir atölye hedef alındı. Saldırıda üç kişinin öldürüldüğü belirtildi ancak ölen kişilerin kimlikleri açıklanmadı.

Bu arada, Filstin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'ye uluslararası birlik sevkedilmesi çağrısı Hamas tarafından reddedildi.

İzzeddin el Kasım Tugayları adlı örgüt herhangi bir uluslararası gücün Gazze'ye girmesini işgal olarak algılayacaklarını ve direneceklerini açıkladı.

Hamas'ın güç kullanarak Gazze'yi ele geçirmesinden sonra Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas Batı Şeria'da yeni bir hükümet kurmuştu.

Abbas, dün Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'le yaptığı görüşmeden sonra Gazze'ye uluslararası birliklerin sevkedilmesi çağrısında bulunmuştu.

Abbas, Gazze'de başkanlık ve Parlamento seçimleri yapılabilmesi için yabancı asker sevkine ihtiyaç duyulduğunu açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG