Erişilebilirlik

Londra'da Bomba Korkusu


Londra’nın merkezinde parketmiş iki araçta bulunan patlayıcı maddeler polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Piccadily Circus yakınındaki Haymarket bölgesinde sabah erken saatlerde yoldan geçen bir kişinin ihbarı üzerine bir aracı inceleyen polis, benzin dolu bidonlar, likit gaz tüpleri ve içi çivi dolu çubuklar bulduğunu bildirdi.

Bölgeyi kordon altına alan polis, araçtan duman çıktığını görünce arama yapıldığını açıkladı.

Londra polisi daha sonra Buckingham Sarayı yakınındaki bir yolu trafiğe kapattı. Bu bölgede de şüpheli bir otomobil görüldüğü bildirildi. Polis robotuyla yapılan inceleme sonunda, bu otomobilde de ilkinde olduğu gibi, yakıt dolu bidonlar, likit gaz tüpleri, çiviler ve bir cep telefonu bulunduğu açıklandı. İki aracın da Mercedes marka otomobiller olduğu bildirildi. İngiliz Polis Teşkilatı - Scotland Yard, iki aracın birbiriyle ilişkili olduğuna inanıldığını bildirdi. Yetkililer, halkı uyanık olmaya, şüpheli gördükleri durumlar hakkında polise bilgi vermeye çağırdı.

İngiliz hükümeti olağanüstü toplanırken yeni Başbakan Gordon Brown, “olay ülkenin ciddi ve sürekli bir terör tehditi ile karşıkarşıya olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Gordon Brown ve yeni İşçi Partisi kabinesi göreve dün başlamıştı. Yeni İçişleri Bakanı Jacqui Smith, ilk aracın ortaya çıkarılmasından sonra gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, şüpheli araçta patlamaya hazır bomba düzeneği bulunduğunu ve İngiltere'nin uluslararası terör tahdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Londra'da 7 Temmuz 2005'te, 4 Müslüman İngiliz vatandaşı tarafından metro trenlerinde ve otobüslerde düzenlenen intihar saldırıları 52 kişinin ölümüne yolaçmıştı.

XS
SM
MD
LG