Erişilebilirlik

Senatörlerden Bush'a Irak Çağrısı


İki Amerikalı senatör, Bush yönetimini Irak politikasını değiştirmeye ve asker sayısını azaltmaya çağırdı.

Senato Dış İlişkiler Komisyonu üyesi George Voinovich, Başkan Bush’a gönderdiği mektupta, Irak’tan aşamalı olarak asker çekilmesini öngören bir plan istedi. Voinovich, istikrar için, Bağdat hükümetinin daha büyük rol üstlenmesini sağlayacak sürecin başlaması gerektiğini de kaydetti.

Cumhuriyetçi Senatör Richard Lugar da, Senato’da yaptığı konuşmada Amerika’nın Irak stratejisinin yürümediğini açıkladı. Lugar, Irak’taki asker sayısını arttırmanın, sadece Amerika’nın düşmanlarına yaradığını, dış politikaya zarar verdiğini ve düzenli bir çekilme şansını azalttığını söyledi.

Politika değişikliğinin şimdi yapılması gerektiğini vurgulayan nüfuzlu Senatör, eğer Bush 2008 başkanlık seçimi kampanyasına kadar beklerse, gerginleşecek siyasi ortamın Amerika’nın seçeneklerini sınırlayacağını da belirtti.

Senato Dışilişkiler Komisyonu üyesi olan Richard Lugar, güvenlik ve dış politika konularında en nüfuzlu politikacılardan biri olarak tanınıyor. Lugar ve Voinovich, Başkan Bush’un güçlü destekçileri arasında bulunuyor.

XS
SM
MD
LG