Erişilebilirlik

'Irak'ta Kayıplar Artabilir'


Amerika Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı, Irak’taki askerlerin daha zor çatışmalarla karşı karşıya kalacağını, kayıpların da artabileceğini belirttiler. Savunma Bakanı Robert Gates ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace dün bu görüşleri belirtirken, Irak’ta ordunun üç günde 14 kayıp verdiği açıklandı.

Gates şiddetin son günlerde artmasında, Amerikan ve Irak askerlerinin uzun süredir girmedikleri yerlere yeniden girmelerinin etkili olduğunu söyledi.

En kanlı saldırıda, Bağdat’ta yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 5 Amerikan askeri, bir Iraklı tercüman ve 3 Iraklı sivil hayatını kaybetti.

Kerkük’ün güneyindeki Süleymanbey kasabasında düzenlenen bombalı intihar saldırısında da en az 16 kişi öldü, 70 kişi yaralandı. Iraklı yetkililer, intihar bombacısının bindiği aracı bir yerel hükümet binasına sürerek patlattığını bildirdi. Bağdat’ın kuzey ve güneyini El Kaide ve diğer milislerden temizlemek amacıyla, binlerce Amerikan askerinin katıldığı operasyon devam ediyor.
XS
SM
MD
LG