Erişilebilirlik

'Uyum İçinde Mücadele' Açıklaması


Ankara'da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan terörle mücadele zirvesinden sonra, hükümet ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tam bir uyum ve eşgüdüm içinde çalıştığı açıklandı.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner katıldı.

Üç saate yakın süren toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada "Terörizmle mücadele, her zaman olduğu gibi demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde, ancak büyük bir kararlılıkla ve tüm ilgili kurumlarımızın ortak katkısı ve işbirliği ile sürdürülecek, ülkemize yönelik tehdidin üstesinden gelinecektir” deniyor.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülke sınırları içindeki “Kürt isyancılarla” mücadeleye ağırlık verdiklerini açıkladı.

Erdoğan bu açıklamayı, terörle mücadele zirvesinden önce yaptı. Açıklama, Türkiye’nin Kuzey Irak’taki PKK varlığına karşı sınır ötesi harekata hazırlandığı yolundaki haberlerin arttığı bir döneme rastladı. Erdoğan, sınır ötesinden önce Türkiye içindeki 5 bin isyancı Kürtle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Amerika ve Irak, Türkiye’yi, kuzey Irak'ta bir sınır ötesi harekata girişmemesi için uyarıyor.

Bu arada Kürt Haber Ajansı “Fırat”’a göre, PKK, Türk kuvvetlerine karşı, kendisini savunma dışında yeni saldırılarda bulunmayacağını bildirdi.

PKK, Türkiye'nin yanısıra, Amerika ve Avrupa Birliği'nin de terörist örgütler listesinde yeralıyor.

XS
SM
MD
LG