Erişilebilirlik

Sadr Arap Ülkelerini Yardıma Çağırdı


Radikal Şii lider Mukteda El Sadr Arap ülkelerini Irak halkının çektiği eziyete son vermeye çağırdı. Irak televizyonunda yayınlanan mülakatta Mukteda El Sadr, yardım edilmediği takdirde ülkedeki şiddetin Arap ülkelerine yayılacağı uyarısında bulundu. Bu yardımın nasıl olacağını belirtmeyen Şii lider Irak’a, İran dahil, hiçbir ülkenin müdahale etmemesini de istedi.

Amerika geçen ay İran’la yaptığı görüşmede, Irak’taki militanlara desteğin kesilmesini istemişti. İran Irak’taki isyancılara yardım ettiği iddialarını reddediyor.

Bu arada dün Irak’ın çeşitli kentlerinde bombalı saldırılarda üçü polis 17 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı. Bir polis karakoluna düzenlenen bombalı intihar saldırısında 9 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

Bağdat’ın Şii Sadr semtinde lokanta önünde araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ise en az üç kişi öldü, sekiz kişi yaralandı. Musul’da Iraklı bir gazeteci silahlı kişiler tarafından öldürüldü.

Basra’da da bir İngiliz askerin devriye gezerken öldürüldüğü bildirildi.

Sadr semtinde düzenlenen baskınlarda, İran’dan Irak’a silah ve patlayıcı madde sokan, İran’a da eğitim için militan gönderen bir şebekenin 16 üyesinin yakalandığı açıklandı.

XS
SM
MD
LG