Erişilebilirlik

Maliki'den Sınır Ötesi Operasyon Uyarısı


Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Türkiye'yi sınır ötesi operasyon konusunda uyardı. El Maliki, Irak'ın göreceli olarak barış içinde olan Kürt bölgesinin savaş alanına dönmesine izin vermeyeceğini belirtti.

Bugün Irakli Kürt lider Mesut Barzani'yle görüşen el Maliki, Irak topraklarından başka ülkelere saldırı düzenlenmesine de izin vermeyeceklerini söyledi.

Türk Askerine Taciz

Kuzey Irak'ta peşmegeler bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline sözlü tacizde bulundular ve silah doğrulttular. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında “En ufak bir etik dışı davranış veya eylem, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TSK’ya yapılmış sayılacak gereken en üst düzeyde karşılık görecektir” denildi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Ankara Temsilcisi Behruz Galili, Genelkurmay Başkanlığı'nın duyurduğu Türk askerine peşmergenin silah çekmesi olayının 'yanlışlıkla' olduğunu belirtirken, "Amacımız asla Türk askerini taciz etmek olamaz. Gerilimi büyütmek yanlış olur" dedi.

Süleymaniye Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü de, Türk askerinin Kürt güvenlik birimleriyle koordineli çalışmadığını savundu ve peşmergelerin durdurdukları kişilerin Türk askeri olduğunu bilmediklerini, bunu fark edince askerlerden özür dilendiğini söyledi.






XS
SM
MD
LG