Erişilebilirlik

Rusya 'Çok Başlıklı' Füze Denedi


Rusya biri uzun, diğeriyse kısa menzilli iki füze denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, yeni geliştirilen kıtalararası balistik füzenin, birbirinden bağımsız hedeflere yönelebilen savaş başlıkları taşıdığını bildirdi. Rusya’nın kuzeybatısındaki Arkhangelsk kentinden fırlatılan füzenin, ülkenin en doğu ucundaki Kamçatka Yarımadası’nda bulunan hedefi başarıyla vurduğu açıklandı.

Rusya ayrıca Astrakhan bölgesinde bir cruise füzesi denedi. Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Sergei İvanov, son füze denemeleriyle, bütün füze savunma sistemlerini rahatlıkla delebileceklerini söyledi.

Moskova, Washington’un iki doğu Avrupa ülkesine füze savunma sistemi kurma planından rahatsız. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa’yı yeni tür silahlarla barut fıçısına dönüştürmenin tehlikeli bir girişim olduğunu savundu.

Rusya, eski Doğu Bloku ülkeleri Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ne yerleştirilmesi planlanan füze savunma sisteminin kendisini hedef aldığını iddia ediyor. Ancak Amerika, sistemin İran gibi ülkelerden gelebilecek füze tehdidine karşı kurulacağını savunuyor.

XS
SM
MD
LG