Erişilebilirlik

Bush Savaş Harcamaları Yasasını Destekliyor


Başkan Bush, bugün Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen savaş harcamaları yasasını desteklediğini açıkladı. 120 milyar dolar askeri harcama öngören yasa Afganistan ve Irak'tan asker geri çekme için takvim içermiyor. Yasanın Senato'da da onaylanması bekleniyor.

Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenleyen Başkan Bush, yasanın askerlere ihtiyacı olan ödeneği vermekle birlikte, Irak hükümetine ilerleme sağlama koşulu getirdiğini söyledi.

Bush, Amerikan askerlerinin Irak hükümetinin isteğiyle bu ülkede bulunduğunu, aksi yönde bir istek gelirse çekileceklerini hatırlattı. Bununla birlikte Bush, Amerika ve diğer yabancı kuvvetlerin çekilmesinin Irak için felaket olacağı görüşünü savundu.

Demokrat Partili liderler, savaş harcamaları yasasına Irak’tan çekilme takvimi eklemekten vazgeçmiş, ancak bu karar parti içindeki bazı kesimleri öfkelendirmişti.

120 milyar Dolar ödenek sağlayan yasa, ancak Eylül ayına kadar gerekli olan harcamaları karşılıyor. Yasada ayrıca Irak’taki bazı projelerin finansmanı ve Amerika’da asgari ücretin yükseltilmesini de öngören bir madde de yeralıyor.

Yasa, Irak hükümetine siyasi ve askeri alanda bazı hedefler koyuyor, bunlar yerine getirilmezse ekonomik desteğin kesileceği uyarısında bulunuyor.

XS
SM
MD
LG