Erişilebilirlik

Bush: 'Eylül Irak İçin Önemli Ay Olacak'


Başkan Bush, önümüzdeki Eylül’ün Irak için önemli bir ay olacağını söyledi. Bush, son dönemde artırılan Amerikan askeri sayısının ne kadar işe yaradığının anlaşılacağına dikkat çekti.

Reuters ajansıyla söyleşi yapan Bush, Irak’taki Amerikan kuvvetleri komutanı Orgeneral David Patraus’un, Eylül ayına kadar asker sayısının artırımıyla ilgili değerlendirmeyi yapmış olacağını belirtti.

Başkan, Amerika ve Rusya arasındaki gerginliği azaltmaya çalıştığını da söyledi. Bush, üst düzey yetkililerini göndererek, Doğu Avrupa ülkelerine kurulması planlanan füze savunma sistemi konusunda Rusya’yı ikna etmeye çalıştıklarını kaydetti. Başkan Bush, füzesavar sisteminin Rusya’yı hedef almadığını da yineledi.

Bush Reuters’a verdiği demeçte, Dünya Bankası başkanlığı görevinden ayrılacak Paul Wolfowitz’in yerine bir Amerikalıyı atamak istediğini de söyledi. Başkan, Haziran sonunda görevini bırakacak İngiltere Başbakanı Tony Blair’in bu göreve getirileceği yolundaki söylentileri yalanladı ve geçen hafta Washington’a gelen Blair’le bu konuyu görüşmediğini söyledi.
XS
SM
MD
LG