Erişilebilirlik

'Ralston Göreve Devam Edecek'


Amerika’nın terörle mücadele özel temsilcisi emekli Orgeneral Joseph Ralston'un görevine devam edeceği açıklandı.

Açıklama Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık sözcüsü Sean McCormack, emekli Orgeneral Edip Başer’in görevden alınmasından sonra Ralston’un terörle mücadeleyi yeni Türk muhatabıyla sürdüreceğini söyledi.

Türkiye’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Edip Başer görevden alındı ve yerine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rafet Akgünay atandı. Başbakanlık basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başer’in bazı demeçlerinin çalışmaları olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle görevinin sona erdirilmesine karar verildi.

Emekli Orgeneral Başer, bugün yaptığı basın toplantısında, görevden alınma şekline üzüldüğünü ancak gerekçelerini kabul edemeyeceğini söyledi. Başer "Hiçbir şey başarılmadı demek haksızlık olur” dedi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, dünki basın toplantısında, General Joseph Ralston’un görevine devam edeceğini söyledi. Başer’in görevden alınmasıyla ilgili bir soruya cevap veren sözcü, çabaların süreceğini vurguladı ve “Bunlar hayali kaygılar değil ve biz bu kaygıları paylaşıyoruz” dedi.

“Türkiye ile Irak iki komşu ülke ve bu durum değişmeyecek” diyen sözcü, konunun Türkiye’de çok duygusal bir konu olduğunu belirtti ve devamla "Bu tür sorunlara işbirliğiyle çözüm yolu aramak herkesin yararınadır. General Ralston’la yeni bir Türk muhatapla çalışma konusunu henüz konuşmadım ama Türk hükümetinin, bu konu üzerinde ciddiyetle çalışmayı sürdüreceğinden eminim. Bizim tutumumuz bu ve Irak hükümetinden öyle davranmasını bekliyoruz" dedi.

Sözcü Sean McCormack, emekli Orgeneral Başer’in üçlü mekanizmanın çalışmadığı yolundaki sözleri hakkında ise, “Kendi görüşüdür. Biz işin sadece siyasi değil pratik tarafını da, mevcut gerçekleri de düşünmek zorundayız.” dedi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, terör örgütlerinin Türkiye'de ve başka ülkelerde faaliyette bulunamamalarının güvence altına alınması gerektiğini de vurguladı.

XS
SM
MD
LG