Erişilebilirlik

Ankara Saldırısı İntihar Eylemi


Ankara Valisi Kemal Önal, Ulus'taki Anafartalar İş Merkezi önünde dün düzenlenen ve 7 kişinin ölümüne yolaçan saldırıyı Güven Akkuş adlı kişinin düzenlediğini açıkladı. Ölenlerden birinin Güven Akkuş olduğu da açıklandı.

Önal, kopmuş iki parmak üzerinde yapılan parmak izi ve DNA analizinden eylemi 1979 doğumlu Güven Akkuş'un yaptığının belirlendiğini söyledi.

Vali, Sivas ilinin Zara ilçesi nüfusuna kayıtlı Akkuş'un, geçmişte yasadışı afiş asmak, 1 Mayıs gösterileri sırasında polise mukavemet ve yasadışı orgüt üyesi olmaktan tutuklandığını da bildirdi.

Vali Önal, zanlının 1996'dan başlayarak iki yıl cezaevinde kaldığını ancak terör örgütüyle bağlantısının henüz belirlenemediğini ve şimdilik saldırıyı tek kişinin gerçekleştirdiğini düşündüklerini söyledi.

Ankara'da, Ulus'taki Anafartalar İş Merkezi önünde, dün akşam, iş yerlerinin dağılma saatinde meydana gelen patlamada intihar eylemcisiyle birlikte 7 kişi ölmüş çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Saldırı, Ankara'da Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın açılışıyla aynı güne rastladı. Fuara çok sayıda ülkeden 400 kadar firma katılıyor.

ABD: 'Saldırı Dehşet Verici'

Amerika Dışişleri Bakanlığı saldırıda ölenlere baş sağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Amerika’nın Ankara büyükelçiliği de Amerikan halkı adına, hain saldırıdan dehşet duyulduğunu ve olayın kurbanlarına her türlü yardımın yapılabileceğini belirtti.

Amerikan büyükelçiliğinin açıklamasında şu ifadeye de yer verildi: “Terörizmin her biçimiyle mücadelede Türk hükümetiyle birlikte çalışmaya kararlıyız.”

XS
SM
MD
LG