Erişilebilirlik

Sarkozy: 'Türkiye AB'ye Uygun Değil'


Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye’nin bir Avrupa devleti olmadığını ve Avrupa Birliği’ne üyeliğe de uygun olmadığını söyledi.

Sarkozy bilinen görüşünü Fransa’da yayınlanan Uluslararası Politika dergisine verdiği demeçte de tekrarladı. Sarkozy Akdeniz ve Avrupa’yla Asya arasındaki ülkelerin Avrupa Birliği ile imtiyazlı ortaklığa sahip olabileceklerini de kaydetti.

Sarkozy Avrupa birliği üyesi olmamasının, Türkiye ile Avrupa arasındaki geleneksel yakınlığı bozmaması gerektiğini de öne sürdü.

Bu arada Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı dün başbakanlığa Francois Fillon’u atadı.

Fillon, ılımlı muhafazakar görüşleriyle tanınıyor. Fillon, 2003 yılında sosyal işlerden sorumlu devlet bakanıyken, tartışmalara yol açan emeklilik reform tasarısını yasalaştırmak için yoğun çaba harcamıştı.

Fillon, ayrıca Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkmayan ve Ermeni soykırımını inkarı suç sayan tasarıları desteklemeyen bir politikacı.

Fransız gazeteleri Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Dışişleri Bakanlığı’na Bernard Kouchner’i atayabileceğini yazıyor. Sosyalist Kouchner, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nün kurucusu.

XS
SM
MD
LG