Erişilebilirlik

Erbil'de Saldırı: 14 Ölü


Amerika Başkan Yardımcısı Dick Cheney Irak’a beklenmedik bir ziyaret yaparken Erbil kentinde bomba yüklü bir kamyonun patlaması sonucu en az 14 kişi öldü; 70’i aşkın kişi de yaralandı. Ölenler arasında bir Türk vatandaşının da bulunduğu bildirildi. Yaralananlar arasında da iki Türk olduğu haber veriliyor.

Saldırıda, bölgesel Kürt yönetiminin İçişleri Bakanlığı binası hasar gördü.

Irak’ta en güvenli yer sayılan Kürt bölgesi ilkez bu çapta bir saldırıya hedef oluyor.

Cheney, Bağdat’ta Başbakan Nuri e-Maliki ve diğer Iraklı ve Amerikalı yetkililerle görüştü. Görüşme sırasında çok sıkı korunan Yeşil Bölge büyük bir patlamayla sarsıldı. Ancak bir Amerikalı sözcü, patlamanın Cheney’in görüşmesini etkilemediğini söyledi.

Cheney, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Iraklı liderlerin siyasal, ekonomik ve askeri hedefleri yerine getirmede hızlı davranmaları gerektiğini daha iyi kavradıklarını belirtti.

Öte yandan Amerikan ordusu, Irak’ta tutuklu 5 İranlının aileleriyle görüşmelerine izin verildiğini açıkladı. Amerika, Devrim Muhafızları'na bağlı olduklarını öne sürdüğü İranlıları , Iraktaki militanlara destek sağlamakla suçluyor. İran ise suçlamayı reddediyor, tutukluların diplomat olduğunu öne sürüyor.

XS
SM
MD
LG