Erişilebilirlik

Gül: 'AKP'nin Gizli Niyetleri Yok'


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gizli niyetlere sahip olduğu suçlamasını, inanılması çok zor bir iddia olarak reddetti.

Abdullah Gül, Amerika’nın Sesi radyosuna verdiği mülakatta, hükümetinin Avrupa Birliği’ne katılmak için gereken reformlara bağlı olduğuna işaret ederek, bu yönde idam cezasını kaldırdığını, Kürtlere bazı kültürel haklar tanıdığını, ve kadın haklarını genişlettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı, “Eğer hükümet İslam’ı halkın yaşamına sokmak istiyorsa, neden Avrupa Birliği’ne girmek için bu kadar büyük bir istekle çaba göstersin?” şeklinde konuştu.

Gül dört yılı aşkın bir süredir iktidarda olan, parlamentoya hakim bulunan AK Parti’nin, İslamı, Türk milletine dayatacak hiçbir şey yapmadığını da kaydetti.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, “Halka dini bir yaşam tarzını empoze edecek bir yasa ya da hükümet kararı aldığımıza dair tek bir kanıt bile gösterilemez,” dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül cumhurbaşkanlığı adaylığını, Cumhuriyet Halk Partisi’nin parlamentodaki seçimi boykot etmesi üzerine geri çekmişti. CHP, ‘AK Parti laikliği çiğneyebilir,’ kaygısıyla hareket ettiğini öne sürüyor.
XS
SM
MD
LG