Erişilebilirlik

Türkiye'den Sürdürülebilir Kalkınma Projesi


BM'de Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu’nun 15. dönem toplantılarında Türkiye de konuya yaklaşımını ortaya koyan projeyi tanıttı. Sözkonusu projenin amaçlarından biri Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma prensiplerinin öneminin kamuoyuna anlatılması ve bu konuda bilinç oluşturulması.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu 15. dönem toplantılarına devam ediyor. Enerji, endüstriyel kalkınma, hava kirliliği, atmosfer ve iklim değişikliği gibi konuların tartışıldığı toplantılarda Türkiye de katılımcı ülkeler arasında. Bu çerçevede Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Türkiye Temsilciliği “Sürdürülebilir Kalkınmanın Sektörel Politikalara Entegrasyonu Projesi” başlıklı çalışmasını tanıttı. Toplantıya, DPT Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Sosyal Fiziki Altyapı Daire Başkanı Niyazi İlter ve proje yöneticisi Atila Uras katıldı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı proje yöneticisi Atila Uras sürdürülebilir kalkınma planlarında özel sektörün yeri konusunda radyomuza açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma planlarını hayata geçirmek için özel sektörün katılımının hayati olduğunu belirten Uras, proje bağlamında özel sektörü sadece uygulamada değil, politika oluşturma sürecinde de paydaş olarak gördüklerini vurguladı.

Türkiye’nin giderek su fakiri bir ülke olmasının, enerji konusunda arz-talep dengesizliğinin yaşanmasının doğal kaynaklar üzerindeki baskıyı arttırdığını belirten Uras, sürdürebilir kalkınma projelerinin hayata geçmesinin önemli olduğunu ifade etti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı proje yöneticisi ayrıca Türkiye’de özel sektörden projeye büyük destek geldiğini de vurguladı.

Sözkonusu projenin amaçlarından en önemlisi ise sürdürülebilir kalkınma prensiplerinin kamuoyuna anlatılması ve bu konuda bilinç oluşturulması. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı proje yöneticisi Atila Uras Türkiye’nin bu yeni projesiyle ile bilgi verdi.

Söyleşi ve haberin tamamını yukarıdaki Windows Media dosyasına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG