Erişilebilirlik

Demokrat Parti İçinde Yarış Başladı


Demokrat Parti'nin 8 başkan aday adayı, 2008 yılı seçiminin ilk tartışmasında, Başkan Bush’un Irak savaşı politikasını eleştirdi.

Güney Carolina eyaletindeki bir üniversitede yapılan ve TV'den naklen yayınlanan açık oturumda, sekiz başkan adayı Amerikan askerinin Irak’tan çekilmesini istedi.

Sekiz aday arasında birinci durumda bulunan New York Senatörü Hillary Clinton, başkan olduğu taktirde Irak’tan çıkma politikası uygulayacağını söyledi. Buna karşılık eski Senatör John Edwards, Irak savaşına başlangıçta Kongre’de “evet” oyu veren Clinton ve diğerlerinin önce kendilerini sorgulaması gerektiğini belirtti.

Illinois Senatörü Barack Obama Amerika’nın yüzünü doğuya çevirmesi, İsrail-Filistin sorununun çözümüne yardım etmesi ve Çin’i, düşman değil rakip olarak görmesi gerektiğini söyledi.

Açık oturuma katılan diğer beş aday Connecticut Senatörü Christopher Dodd, Delaware Senatörü Joe Biden, New Mexico Valisi Bill Richardson, eski Alaska Senator Mike Gravel, Ohio milletvekili Dennis Kucinich idi. Edwards, 2004 yılındaki başkanlık seçimine, John Kerry ile birlikte Başkan Yardımcısı adayı olarak katılmış, ancak seçimi Bush-Cheney ikilisine kaybetmişti.

XS
SM
MD
LG