Erişilebilirlik

New York'ta 'Ermeni Yalanlarına Son' Mitingi


Ermenilerin 1915 olaylarını anma günü olarak kabul ettikleri 24 Nisan’a artık saatler kala, Temsilciler Meclisi’nde soykırımı tanıma yasa tasarısı hala gündemde. Ermeni lobiler tasarının geçmesi için baskılara devam ederken, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Genç Türkler Derneği New York ve Washington’da gösteriler düzenledi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Genç Türkler Derneği işbirliğiyle düzenlenen ''Ermeni Yalanlarına Son'' mitingi Cumartesi günü New York’ta Pazar günü de başkent Washington’da yapıldı. Gösteriler bu yıl 26.sı düzenlenen Türk-Amerikan Kültür Festivalinin ilk etkinliği oldu.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak, mitingin Amerikan medyasına ve politikacılarına açık bir mesaj vermesini umduğunu kaydederek, amaçlarının Ermeniler'in yalana dayalı lobi faaliyetlerine karşı Amerikan kamuoyuna gerçekleri anlatmak olduğunu vurguladı.

Mitinge eşiyle birlikte katılan Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin de gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermeni iddialarının kesinlikle gerçek olmadığını vurguladı. Türkiye'nin hiçbir ulusa karşı düşmanlığının olmadığını kaydeden İlkin, Osmanlı'nın bütün ulusları kucaklayan bir anlayışla yönetildiğini kaydetti.

İlkin, ''Doğu cephesinde büyük amcamı kaybettim. Ayrıca eğer bir Ermeni soykırımı olsaydı Osmanlı'nın hiçbir bölgesinde Ermeni kalmazdı'' diye konuştu.

Ermeni Yalanları ile Mücadele Derneği Başkanı Ülker Aksu da "Ermeni terör örgütü ASALA tararafından öldürülen 39 diplomatı kalplerinde yaşattıklarını" belirterek, Ermeni karar tasarısının Kongre'den geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG