Erişilebilirlik

Bağdat'ta Saldırılar: 12 Ölü


Bağdat'ta bugün (Pazar) bir polis karakolu yakınında bomba yüklü iki ayrı araçla düzenlenen saldırılarda en az 12 kişi öldü, yaklaşık 75 kişi yaralandı.

Başkentin Şii mahallelerinden El Bayaa'da girişilen saldırılarda polis memurları ve siviller öldü.

Ülkenin kuzeyinde ise, Musul yakınında, 23 Iraklı Yezidi kurşuna dizilerek öldürüldü. Irak polisi, işlerinden dönmekte olan Yezidileri Musul'a götüren bir otobüsün silahlı kişiler tarafından durdurulduğunu ve yolcuların indirilerek, yol kenarında kurşuna dizildiğini bildirdi.

Felluce'de dün silahlı bir kişi tarafından girişilen saldırıda Belediye Meclisi'nin başkanı öldürüldü. Bundan önceki başkan da suikaste kurban gitmişti. İki yetkili de El Kaide grubunun Irak'taki saldırılarını sert bir şekilde eleştiriyordu.

Amerikan askeri yetkilileri ise Bağdat'ta dün yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu iki Amerikan askerinin öldüğünü, dördünün de yaralandığını açıkladı.

Bağdat'ta dün Avusturalya Savunma Bakanıyla görüşen Irak Başbakanı Nuri el Maliki, yeni güvenlik planının bazı zorluklara rağmen başarıyla uygulandığını savundu.

Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus da Washington Post gazetesinde yayınlanan açıklamasında Bağdat'taki Amerikan askerlerinin sayısının Şubat ayında arttırılmasından buyana başkentte ve El Anbar vilayetinde güvenlik koşullarının iyileştiğini söyledi. Ancak Patraeus diğer yerlerde şiddet hareketlerinin büyük oranda arttığını kabul etti.

XS
SM
MD
LG