Erişilebilirlik

'Müzakereler Yeni Başlıklarla Devam Edecek'


Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nin Türkiye’yle önümüzdeki aylarda görüşmelere, iki yeni konuda devam edeceğini bildirdi. Hanover’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Merkel, Avrupa ile Türkiye’nin birbirine yaklaşması konusunda hiçbir problem olmadığını söyledi.

Almanya Başbakanı Birlik’in Türkiye’yle iki siyasi konuda daha görüşmeleri açacağını belirtti. Merkel üyelik sürecinin uzun bir yol olduğunu ve sonucun da önceden belli olamayacağına işaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Almanya’yı, Türkiye’nin üyeliğinde yeterli ilerleme olmamasından ötürü eleştirdi. Erdoğan Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, Almanya’dan Avrupa Birliği dönem başkanlığı sırasında daha çok destek beklediğini belirtmişti.

Merkel, Başbakan Erdoğan’la görüşmesinin ardından, Türkiye’nin uzun ve dar üyelik yolunda sabırla ilerleyeceğine güven duyduğunu söyledi.

Angela Merkel Türkiye’nin üyeliğine kişisel olarak karşı olmakla birlikte koalisyon hükümetinin başkanı olarak, bu üyeliği desteklemeyi vaat etmiş bulunuyor.
XS
SM
MD
LG