Erişilebilirlik

Fransa: Seçim Kampanyası Başlıyor


Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimi için kampanya resmen bugün başlarken, seçmenin yüzde 42’sinin hala kararsız olduğu bildiriliyor. Adaylar bugüne kadar seçmenin oyunu alabilmek için yarışmakla birlikte radyo ve televizyonlarda seçim kampanyası bugün açılacak.

Son kamuoyu yoklamaları muhafazakar eğilimli eski İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin, Sosyalist Segolene Royal ve merkez eğilimli Francois Bayrau’dan önde olduğunu gösteriyor.

Le Parisien gazetesinin yaptırdığı bir kamuoyu yoklaması, Fransız seçmeninin yüzde 42’sinin hala kararsız olduğunu gösterdi.

Jacques Chirac’ın yerine geçecek yeni cumhurbaşkanı için 22 Nisan’da yapılacak ilk oylamayı önde bitiren iki aday arasında 6 Mayıs’ta ikinci tur seçim yapılacak.

Seçimin favori iki ismi Nicolas Sarkozy ile Segolene Royal arasındaki tartışmaların ardından Fransa kamuoyu, yeni bir skandal ile çalkalanıyor. Görevinden istifa eden “Şans Eşitliği Bakanı” Arap kökenli Aziz Begag, Sarkozy’nin kendisini tehdit ettiğini belirterek, hükümetten istifa ettiğini açıkladı. Begag, kitap yazan politikacılar kervanına katılarak, Sarkozy ile aralarında geçen tartışmaları bütün ayrıntılarıyla anlattı. Paris muhabirimiz Arzu Çakır'ın geçtiği haberi yukarıdaki Windows Media bağlantısı üzerinden dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG