Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırı: 17 Ölü


Bağdat'ın güneyinde bomba yüklü bir araçla dün girişilen saldırıda 17 kişi ölürken, 26 kişi de yaralandı.

Amerikan askeri yetkilileri Diyala ve Selahaddin illerindeki saldırılarda da altı askerin öldüğünü duyurdu. Dört asker, Diyala’da yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü.

Yetkiler, Bağdat'taki bir operasyon sırasında da bir El Kaide lideriyle iki terörist zanlısının yakalandığını bildirdi. Yakalanan kişilerin Irak'taki El Kaide grubunun liderleriyle bağları olduğu ve ölüme yolaçan bazı bombalı saldırılarda rol oynadıkları belirtildi.

Bu arada Bağdat'ın Amerikan kuvvetleri tarafından ele geçirilmesinin dördüncü yıldönümü olan bugün, Necef'te büyük çaplı bir protesto gösterisi yapılması planlanıyor. Radikal Şii lider Mukteda El Sadr, Irak halkını ülkedeki Amerikan varlığını protesto etmek ve Irak güvenlik güçlerinin Amerikan askerleriyle işbirliği yapmaması yönünde çağrıda bulunmak için gösteriler yapmasını istedi.

Iraklı askeri yetkililer, yıldönümünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmesini önlemek için bugün Bağdat'ta, 24 saat süreyle motorlu araçların trafiğe çıkmasını yasaklayacak.

Öte yandan İran, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'yi taşıyan uçağın İran hava sahasından geçmesine izin vermedi. Maliki, Japonya'ya giderken İran hava sahasından geçmek istemişti. İran, izin talebinin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle uçuş izni vermeyi reddetti.

XS
SM
MD
LG