Erişilebilirlik

'Akbank En İyi Bankalar Arasında'


New York’ta yayınlanan "Global Finance" adlı finans dergisi ‘Orta ve Doğu Avrupa'da En İyi Gelişen Piyasa Bankaları’ araştırmasını tamamladı.

Türkiye, Akbank ile Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Gelişen Piyasa Bankaları listesinde yer aldı.

İş dünyasında etkin bir yeri olan Global Finance dergisi 'Orta ve Doğu Avrupa'da En İyi Gelişen Piyasa Bankaları' araştırmasını 14 yıldır yapıyor.

21 ülkeyi kapsayan son araştırmada bankalar, rekabette standartları belirleyen operasyonların yanı sıra karlılık, stratejik ilişkiler, varlıklarındaki büyüme gibi öznel ve nesnel birçok kriter açısından değerlendirildi.

Derginin editörlerinden Gordon Platt, Akbank’ı Türkiye’deki en iyi banka seçtiklerini söylerken bu kararlarında Akbank’ın varlıklarındaki büyüme, karlılık, stratejik ilişkiler, müşteri servisi, rekabetçi fiyatlandırma ve yenilikçi ürünler konusundaki gelişmelerin etkili olduğunu belirtti.

158 ülkede yayımlanan Global Finance Dergisi, geçen yıl da Akbank'ı ‘Avrupa'nın ve Türkiye’nin en iyi internet bankası’ seçmiş ve Akbank’a üç kategoride birincilik ödülü vermişti.

Gordon Platt, geçen Ekim ayında Amerika’nın en büyük bankalarından biri olan Citigroup’un Akbank’ın yüzde 20’sini alarak bu kuruma güven oyu vermesinin kararlarından önemli rol oynadığını vurguladı. Platt, sözkonusu anlaşmayla Citibank’ın Akbank’a 3.1 milyar dolar ödediğini anımsattı.

Türk bankalarının rekabet gücünün yükselmeye başladığını ve hızla büyüdüklerini söyleyen Gordon Platt, Türkiye pazarının ise yatırımcılar açısından çekici olduğunu belirtti. Platt, Türkiye’nin 2001 yılında yaşadığı ekonomik krizin ardından önemli ve olumlu değişiklikler geçirdiğini de ifade etti. Platt, Citi grubu ile Akbank ortaklığının Türkiye’de bankacılık sektörünün sözkonusu olumlu gelişimine daha büyük katkı sağlayacağına inadıklarını söyledi.

Global Finance dergisi editörlerinden Gordon Platt, bir ülkenin ekonomik gelişmesinde güçlü bir bankacılık sisteminin hayati önemi olduğunu belirtirken, Türkiye’nin bu yönde doğru ve sağlam adımlar attığını vurguladı.

Akbank, Global Finance Dergisi'nden 2005 yılında 'Türkiye'de en iyi bireysel internet bankacılığı ', 2003 yılında 'Avrupa en iyi bireysel online fatura ödeme sistemi', 2002 yılında ise 'Avrupa en iyi bireysel web sitesi tasarımı ve Avrupa en iyi bireysel fatura ödeme sistemi' ödülünü almıştı.

XS
SM
MD
LG