Erişilebilirlik

Bush Ek Irak Bütçesinin Onaylanması İstedi


Başkan Bush Kongre’den Irak savaşı için istediği olağanüstü harcamaları koşulsuz olarak ivedilikle kabul etmesini yeniden istedi. Savunma Bakanı Robert Gates’de tahsisatın gecikmesinin ordunun durumunu etkileyeceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Irak ve Afganistan savaşları için 90 milyar dolarlık yeni bir tahsisatı da içeren tasarıyı bugün oylamaya hazırlanıyor. Aynı tasarıda Amerikan askerinin Irak’tan en geç 2008 yılı Eylül ayına kadar geri çekilmesini öngören bir madde de yer alıyor.

Senato’da ise Irak’tan muharebe kuvvetlerinin büyük bölümünün gelecek yıl Ağustos ayına kadar çekilmesini öngören bir tasarı Tahsisat komisyonunda kabul edilerek genel kurula gönderildi.

Başkan Bush bu şekliyle geçmeleri halinde, tasarıları veto edeceğini açıkladı. Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler, tasarıya Amerikalı komutanlara kısıtlamalar getireceğini öne sürerek karşı çıkıyor. Demokrat ise tasarıyı geçirmek için yeterli sayıda üyenin oyunu sağlayabileceklerini söylüyor.

Tasarının Irak savaşının gidişatını değiştirebileceğini savunan Temsilciler Meclisi Demokrat Parti çoğunluk lideri Steny Hoyer, Irak’taki Amerikan askeri operasyonlarının tehlikeye girmeyeceğini vurguladı.

XS
SM
MD
LG