Erişilebilirlik

El Baradey: Kuzey Kore Anlaşmaya Bağlı


Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi başkanı Muhammed el Baradey, Kuzey Kore’nin nükleer silah programına son vermesini öngören anlaşmaya bağlı olduğunu açıkladı.

İki günlük Kuzey Kore ziyaretini tamamlayan el Baradey, Pekin’de yaptığı açıklamada temaslarını yararlı olarak niteledi.

Pyonyang’daki temaslarının duruma açıklık getirdiğini belirten el Baradey, ziyaretinin Kuzey Kore ile ilişkileri normalleştirme yolu açılmasına yardımcı olduğunu da söyledi.

Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi’nden bir sözcü, el Baradey’in ziyareti sırasında Kuzey Kore’nin nükleer programından sorumlu en üst düzey yetkilisiyle görüşemediğini bildirdi.

Sözcü, Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Kye Kwan’ın el Baradey’le yapılması planlanan toplantıyı iptal ettiğini, gerekçe olarak da Pazartesi günü Pekin’de yapılacak altılı görüşmelere hazırlık yapması gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Sözcü, el Baradey’in bunun üzerine bir başka bakan yardımcısı ve Kuzey Kore Atom Enerji Dairesi başkanıyla görüştüğünü bildirdi.

XS
SM
MD
LG