Erişilebilirlik

Olmert ve Abbas Görüşmeye Devam Edecek


İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas arasında iki saat süren görüşmelerde, mevcut diyaloğa devam etme yönünde anlaşma sağlandı.

Adını açıklamak istemeyen bir İsrailli yetkili, Olmert ve Abbas’ın, yeniden görüşme kararı aldığını söyledi. Yetkili, Olmert’in, geçen Haziran ayında Filistinli militanlar tarafından kaçırılan İsrailli asker Gilat Şalit’in serbest bırakılması yönündeki çağrıyı yinelediğini belirtti.

İsrail askerini Hamas örgütüne bağlı militanların kaçırdığı sanılıyor. Mahmud Abbas ise, askerin serbest bırakılması için Hamas’ı iknaya çalışıyor.

El Fetih örgütü yetkililerinden Muhammed Dahlan, iki liderin görüşmesinin “çetin, ancak dürüst” geçtiğini söyledi. İsrail hükümeti, Hamas kendisini tanımadıkça ve şiddeti reddetmedikçe, bu örgütle resmi barış görüşmelerine başlamak istemiyor.

Hamas ve El Fetih arasındaki ateşkes devam ediyor. Ancak bir Hamas yetkilisi, bugün (Pazar) Gazze’de rakip gruplar arasında çıkan çatışmada aralarında örgütün üst düzey sorumlularından birinin de bulunduğu sekiz kişinin yaralandığını bildirdi.
XS
SM
MD
LG