Erişilebilirlik

Irak'ta Bombalı Saldırılar Devam Etti


Irak’ta dün yine düzenlenen bombalı saldırılarda 40’tan fazla kişi hayatını kaybetti.

İlk saldırı Kerbela’da düzenlendi. Bir intihar saldırganının Şii hacıları Bağdat’a götüren bir otobüsü hedef alması sonucunda en az 31 kişi öldü.

Bağdat’ın doğusunda da bir intihar saldırganı, üzerindeki bombaları yolcu taşıyan bir minibüste patlattı. Olayda en az 10 kişi öldü.

Musul’daysa Sünnilere ait Irak İslam Partisi’nin merkezine saldırı düzenlendi. Burada patlayan bomba üç kişinin ölümüne yolaçtı.

Önceki gün Bağdat’ta düzenlenen güvenlik konferansında Başbakan Nuri El Maliki, katılımcılara yaptığı çağrıda, ülkesindeki fanatiklere yapılan dış yardımların önlenmesini istemişti.

Öte yandan bir Amerikan televizyonuna açıklama yapan Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, Amerikan birliklerinin bir süre önce tutukladığı 5 İran vatandaşının diplomat olmadığını söyledi. Halilzad, bu kişilerin İran Devrim Muhafızlarıyla bağlantısı olduğunu ve Irak’a silah soktuklarını savundu.

Bu arada Amerikalı üst düzey yetkili Ellen Sauerbrey Suriye’ye sığınan Iraklıların durumunu görüşmek üzere, Şam’a gitti. Sauerbrey, Suriye’yi, son iki yıldır ziyaret eden en yüksek düzeyli yetkili oluyor.
XS
SM
MD
LG