Erişilebilirlik

Mısır'da İnternet Güncesine  4 Yıl Hapis


Mısır’da İnternet güncesinde görüşlerini ifade eden bir üniversite öğrencisi, İslamiyet ve Devlet Başkanı Hüsnü Mübarak’e hakaretten suçlu bulundu.

22 yaşındaki Abdül Kerim Süleyman , İskenderiye’de açılan davada dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İslam dünyasının önde gelen eğitim kurumlarından El Ezher Üniversitesi'nde öğrenci olan Abdül Kerim Nebil'in davası, uluslararası insan hakları gruplarının tepkisine yolaçtı.

Londra'daki Mısır Büyükelçiliği önünde gösteri yapan bir grup Abdül Kerim'in derhal serbest bırakılmasını istedi.

İnternet güncesinde okuduğu üniversiteyi dinci militanlar yetiştirmekle suçlayan öğrencinin polise okul yöneticileri tarafından teslim edilmesi de ağır eleştirilere sebep olmuştu.

İslamiyet ve Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e hakaretin yanısıra kamu düzenini bozmak ve dine dayalı nefret duygusu yaymaya çalışmakla suçlanan genç, kendisine yöneltilen iddiaları reddetmişti.

Mısır'da daha önce de İnternet güncesi tutan bazı kişiler göz altına alınmış ancak sorguya çekildikten sonra serbest bırakılmıştı. Abdül Kerim Nebil Süleyman, İnternet güncesi nedeniyle hapse mahkum olan ilk kişi oldu.

Çeşitli kuruluşlar Kerim'i serbest bırakması için Kahire hükümetine baskı yapmak amacıyla kampanya başlattı. Kampanyayla ilgili bilgi http://www.freekareem.org adresinde yeralıyor.

XS
SM
MD
LG