Erişilebilirlik

Bağdat'taki Saldırılarda 17 Kişi  Öldü


Bağdat’ta üç ayrı bombalı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Bombalardan biri Bağdat'ın Şii mahallesinde cenaze töreni sırasında patladı. 7 kişinin öldüğü bu olayda 15 kişi de yaralandı.

Daha önce ise içi patlayıcı dolu araçlarla gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti.

Dün ise ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen silahlı çatışma ve baskınlarda 9 Amerikan askeri öldü.

Iraklı ve Amerikalı yetkililer, Bağdat’ta güvenlik önlemleri artırıldığı için direnişçilerin başkent dışındaki operasyonlara ağırlık vereceklerini tahmin ediyor.

Dün ölldürülenler arasında bir Amerikan üssüne saldıran direnişçilerin katlettiği iki asker de bulunuyor.

Bağdat yakınlarındaki askeri üssün önünde önce bir intihar bombacısı, bindiği patlayıcı yüklü aracı havaya uçurdu. Ardından üsse saldıran direnişçilerle Amerikan askerleri arasında çıkan çatışmada, 17 asker de yaralandı.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamaya göre başkentin güneybatısında yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu üç asker öldü. Irak’ın batısında da çatışmalarda dört asker hayatını kaybetti.

Ayrıca Bağdat ve çevresinde girişilen bombalı saldırılarda en az 25 kişi hayatını kaybetti.

Şii Dora mahallesine düzenlenen havan saldırısında 11 kişi ölürken bir başka Şii mahallesi Karrada’ya giden bir otobüste patlayan bomba beş kişinin ölümüne yol açtı. Yine Şii mahallesi Zafraniye’de yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu en az altı kişi öldü.

Bağdat’ın kuzeyindeki Duluiye kasabasında dört, güneyindeki Mahmudiye kasabasında da bir kişi bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda hayatını kaybetti.

Başkentte önceki gün de bomba yüklü araçlarla girişilen üç saldırıda, en az 60 kişi ölmüş, 100 kişi de yaralanmıştı.

XS
SM
MD
LG