Erişilebilirlik

Erdoğan Olmert'i Eleştirdi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Perşembe günü Türkiye’yi ziyaret etmeye hazırlanan İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i sert bir dille eleştirdi. Erdoğan İsrail'in Haremüşşerif yakınındaki kazı çalışmalarının İslam dünyasında haklı bir tepkiye neden olduğunu söylerken İsrail Yönetimi’nin dini mekanların korunması yönündeki anlaşmalara uymasını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Perşembe günü gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde İsrail’e bir çağrıda bulundu. Erdoğan partisinin grup toplantısında Kudüs'te bulunan Haremüşşerif'teki tarihi köprünün İsrail’in kazı çalışmaları nedeniyle 'kullanılamaz' hale geldiğini söyledi ve İsrail’in Müslümanlara ait dini mekanların korunmasına ilişkin anlaşmalara uymasını istedi. İsrail'in geçmişte de bu tür girişimleri olduğunu anımsatan Erdoğan 2000 yılında Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'ya girmek istemesiyle ikinci intifadanın başladığını hatırlattı.
Başbakan Erdoğan, El-Fetih ve Hamas arasında ulusal birlik hükümeti kurulmasına karar verildiği bir anda yapılan bu girişimin anlamlı olduğuna dikkat çekti.

Haremüşşerif'in, Müslümanların en kutsal mekanları arasında yer aldığını ifade eden Başbakan buraya yönelik her türlü girişimin İslam dünyasının haklı tepkisi ve hassasiyetiyle karşılaştığını vurguladı.

Başbakan, ayrıca barış sürecinin canlandırılması yolunda yeni fırsat pencerelerinin açıldığı bir dönemde bu olayların yaşanmasından rahatsızlık ve üzüntü duyduklarının altını çizdi. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye gelecek olan İsrail Başbakanı Ehud Olmert'e Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetlerini aktaracağını söyledi.

Bu arada Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Turhan Çömez Avrupa’da gerçekleştirilen ve terör örgütü PKK’yı hedef alan operasyonlar ile ilgili görüşlerini açıkladı. Operasyonları gerçekçi bulmadığını söyleyen Çömez bunların Türk kamuoyunu etkilemeye yönelik sahte operasyonlar olduğunu ifade etti.

Çömez sert eleştirilerini "Avrupa’nın PKK'nın hamiliğini üstlendiğini” söyleyerek sürdürdü.

XS
SM
MD
LG