Erişilebilirlik

Erdoğan Richard Holbrooke İle Görüştü


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Amerika’nın eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke ile görüştü. Başbakan’ın İstanbul Ofisi’nde gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapılmazken Holbrooke’un Türkiye ziyaretinin ardından Kuzey Irak’ı ziyaret edeceği belirtildi. Erdoğan’ın Irak ve özellikle PKK’nın tasfiyesine dönük görüşlerini alan Holbrooke’un Kuzey Irak’ta Irak Kürdistan Demokrat Parti Başkanı Barzani ile görüşmesi öngörülüyor. Erdoğan'a bugün ayrıca İslam Konferansı Teşkilatı İslam Tarihi, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi tarafından ''Kültürler arası Diyaloğu Himaye Ödülü'' verildi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise Amerika ziyaretini gerçekleştirmek üzere hafta sonunda Ankara’dan ayrılacak. Amerika’daki temaslarına 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan Gül Washington’da yoğun temaslarda bulunacak. Gül, Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’nin yanısıra, Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Savunma Bakanı Robert Gates ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile bir araya gelecek. Dışişleri Bakanı Gül, ayrıca Türkiye’de endişeye neden olan sözde “Ermeni soykırımı” tasarıları nedeniyle Amerikan Kongresi’nde temaslarda bulunacak. Temsilciler Meclisi’ndeki Türk Çalışma Grubu ile biraraya gelecek olan Gül, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyeleri ile de buluşacak. Bakan Gül Washington’da Alman Marshall Fonu yetkilileri ile görüşecek ve Ulusal Basın Klübü’nde bir konuşma yapacak. Gül ayrıca New York’ta Birleşmiş Millerler’in yeni Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile Kıbrıs odaklı bir görüşme yapacak.

Öte yandan Türkiye’de terör örgütü El Kaide’ye dönük hafta başında 7 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 48 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıları sorgulayan savcılık, 48 kişiden 38'ini tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti, 10 kişiyi serbest bıraktı. Türk basınına yansıyan bilgilere göre operasyonda ele geçirilen 4 el telsizin Başbakanlık Koruma Polislerine ait frekansa ayarlı olduğu tespit edildi. Telsizlerin Başbakan Erdoğan’ın güzergahını takip etmeye yönelik olarak ayarlandığı belirtildi.

XS
SM
MD
LG