Erişilebilirlik

Irak'ta Şiilere Saldırı


İki saldırı da İran sınırı yakınlarındaki kentlerde meydana geldi. Mandali'de, Şiilere ait bir camiyi hedef alan intihar saldırısında 23 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.

Mandali'den fazla uzakta olmayan Kanakin'de ise dini bir tören için toplanmış kalabalığın ortasında bir bomba patladı. 13 kişinin öldüğü bu saldırıda çoğu ağır olmak üzere 40 kişi de yaralandı.

Şiilerin çoğunlukta olduğu iki kent daha önce sık sık benzeri eylemlere sahne olan Diyala ilinde bulunuyor.

Bu arada , Necef yakınlarındaki kanlı çatışmada militan bir tarikat liderinin öldürüldüğünü açıkladı.

“Cennetin Askerleri” adlı tarikatın, Aşure törenleri sırasında Ayatullah Ali Sistani dahil önde gelen Şii din adamlarını öldürmeyi planladığı bildiriliyor.

Tarikat üyeleri hem Şii hem de Sünnilerden oluşuyor. Öldürülen liderleri, Peygamber soyundan geldiğini ve dokuzuncu yüzyılda kaybolduğuna inanılan Mehdi’yi geri getireceğini iddia ediyor.

Amerikan tank, uçak ve helikopterleri tarafından desteklenen Irak kuvvetlerinin, Pazar günü boyunca devam eden çarpışmalarda en az 250 militanı öldürdüğü açıklandı.

Çatışmalar sırasında bir Amerikan helikopteri düştü ve iki asker öldü. Iraklı yetkililer, çatışma sonrası yüzü aşkın militanın tutuklandığını da açıkladı.

Öte yandan bugün Bağdat’ta bombalı saldırılarda 5, başkentin güneyinde düzenlenen bir havan topu saldırısında da 10 kişi öldü.

XS
SM
MD
LG