Erişilebilirlik

Hizbullah'tan Greve 'Dur' Çağrısı


Lübnan’da dün yaşamı felce uğratan ve şiddetli çatışmalara yol açan genel grevin ardından muhalefet greve son verilmesini istedi. Hizbullah’ın öncülüğündeki muhalefet, dünkü grevle Fuat Siniora hükümetine güçlü bir mesajın verildiğini bildirdi.

Başbakan Siniora’nın istifasını isteyen göstericiler karayollarını barikatlar kurarak trafiğe kapatırken, güvenlik güçleri ve hükümet yanlısı gruplarla çatıştı.

Polis, Beyrut ve diğer yerlerdeki çatışmalarda üç kişinin öldüğünü, yüzü aşkın kişinin yaralandığını açıkladı. Göstericilerin yolları kesmek için otomobil lastikleri yakması nedeniyle Beyrut semalarını kara dumanlar kapladı.

Ülkenin tek uluslararası havaalanına giden tüm yolları kapatan göstericiler, dış uçak seferlerinin ertelenmesine yol açtı.

Başbakan Siniora muhalefeti kamu düzenini bozmakla suçladı ve protestolar karşısında yılmayacağını söyledi. Hizbullah’ın müttefiklerinden Hıristiyan muhalefet lideri Michelle Aoun ise, hükümeti ve destekçilerini şiddet eylemlerine başvurmakla suçladı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG