Erişilebilirlik

Atina'da ABD Büyükelçiliğine Roketli Saldırı


Atina’da Amerikan Büyükelçiliğine yönelik roket saldırısı hasara yol açarken yaralanan olmadı.

Kamu Düzeni Bakanı Vyron Polydoras, saldırıyı aşırı solcu Devrimci Mücadele adlı örgütün üstlendiğini, ancak yetkililerin bu iddiayı incelediğini bildirdi. Bakan, saldırıyı sembolik bir “terörü hortlatma” girişimi olarak gördüklerini söyledi.

Amerika’nın Atina Büyükelçisi Charles Ries ise, olayı “anlamsız bir şiddet eylemi” olarak tanımladı.

Polis, Büyükelçiliğin karşısındaki bir inşaattan roket atıldığını açıkladı.

Terör Eylemi

Büyükelçiliğe, bu sabah yerel saatle sabah 6'da karşısındaki boş bir binadan roket atıldı. Binada hasara yolaçan roket saldırısında ölen ya da yaralan olmadı. Atina hükümeti, saldırıyı terör eylemi olarak niteledi.

Yerel televizyonlara göre, binaya atılan roket Büyükelçi Charles Ries'in üçüncü kattaki banyosuna isabet etti.

Amerikan Büyükelçisi, olay erken saatte meydana geldiği için binada fazla insan bulunmadığını söyledi.

Büyükelçi Ries, böylesine anlamsız bir saldırının asla haklı gösterilemeyeceğini belirtti ve şans eseri kimsenin zarar görmediğini söyledi. Yunan dışişleri Bakanıyla görüştüğünü bildiren Amerikalı diplomat, Bakanın sorumluların bulunacağı yolunda kendine güvence verdiğini açıkladı.

Saldırıdan sonra polis kordonu altına alınan büyükelçilik bugün hizmete açılmadı. Haberlere göre büyükelçilik çevresindeki cadde ve sokaklar araç ve yaya trafiğine kapandı.

Kamu Düzeni Bakanı Viron Polidoras, saldırıyı, telefonla, Devrimci Mücadele adlı bir örgütün üstlendiğini duyurdu. Sözkonusu örgüt, ilk kez 4 yıl önce, 17 Kasım adlı örgüt dağılırken ortaya çıkmıştı.

Yunanistan’da, 25 yıllık bir zaman dilimi içinde, aralarında Amerikalı diplomatların da bulunduğu yerli ve yabancı bir çok kişinin ölümünden 17 Kasım sorumlu tutuluyor. Örgüt en sonunda ortaya çıkarılmış ve liderleri yargılanarak ömür boyu hapse mahkum olmuştu.

XS
SM
MD
LG