Erişilebilirlik

Somali'deki Çatışmalara ABD de Karıştı


Somali hükümeti, Amerika’nın ülkenin güneyindeki el Kaide militanlarına karşı yeni hava saldırıları düzenlediğini bildiriyor.

Görgü tanıklarına göre Amerikan savaş helikopterleri başkent Mogadişu’nun 350 kilometre güneybatısında Afmadof köyü yakınındaki hedefleri vurdu.

Saldırılar Amerikan ordusu tarafından henüz doğrulamadı.

Amerikan ordusu daha önce Kenya sınırı yakınında bir köye, Cibuti’den kalkan AC-130 tipi bir savaş uçağıyla gerçekleştirilen operasyonu doğrulamıştı.

Washington’da yapılan açıklamada , Somali’de üslenen el Kaide liderlerinin hedef alındığı belirtildi.

Hedef alınanlar arasında 1998 yılında Kenya ile Tanzanya’daki Amerikan büyükelçiliklerinin bombalanmasına karıştığı sanılan El Kaide’nin Afrika lideri de bulunuyor.

Saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü belirtilirken kesin sayı verilmedi.

Etiyopya: 'Yabancı Pasaportlular Ele Geçirildi

Etiyopya Başbakanı Meles Zenavi, Somali’deki çatışmalarda ölü ya da sağ ele geçirilenler arasında, yabancı ülke vatandaşları bulunduğunu bildirdi.

Fransız Le Monde gazetesine demeç veren Meles, Somali’de İslamcı milislerle birlikte savaşan bu kişileri “uluslararası teröristler” olarak niteledi.

Başbakan Meles, Yemen, Pakistan, Sudan ve İngiliz vatandaşı bazı kişilerin yaralı ele geçirildiğini belirtti. Tutukluların sayısını belirtmeyen Etiyopya başbakanı, bazılarının Eritre ve Kanada pasaportları taşıdığını söyledi.

XS
SM
MD
LG