Erişilebilirlik

BM: Irak'ta Sekiz Kişiden Biri Mülteci


Birleşmiş Milletler mülteci dairesi, Irak'ta sekiz kişiden birinin şiddet olayları yüzünden evlerini terketmek zorunda kaldığını bildirdi.

Mülteciler Yüksek Komiserliği, her ay 50 bin Iraklının evlerinden kaçtığını açıkladı. Daire, yarım yüzyıldan fazla bir süredir ilk kez Ortadoğu'da bu denli büyük bir nüfusun evlerini terketmeye zorlandığını kaydetti.

Daire sözcüsü Ron Redmond, Irak'ın komşularının yoğun mülteci akışıyla başa çıkacak kaynağa sahip olmadığını belirtti ve sorunla örgütün başa çıkması için 60 milyon dolar tutarında finansman ayrılmasını istedi.

Bu arada Bağdat havaalanı çalışanlarını taşıyan otobüse yönelik saldırıda en az dokuz kişi öldü, 10'u aşkın kişi de yaralandı..

Otobüs yolcularının çoğunun Şii olduğu bildiriliyor.Otobüs, Bağdat’ın batısındaki bir Sünni mahallesinden geçerken saldırıya uğradı.

Öte yandan çok sıkı korunan Yeşil Bölge'deki cezaevinden kaçan eski bir Iraklı bakan, yakında Amerika’ya dönmeyi umduğunu açıkladı.

Hem Irak hem Amerikan vatandaşı olan Ayham el-Sammarai, yolsuzluk suçundan hapse mankum olmuştu.

Dubai’de basın toplyantısı düzenleyen el-Sammarai, kendisine yönelik suçlamaların siyasi olduğunu önesürdü.

Bu arada Iraklı yetkililer, Pazar gününden beri Bağdat’ta düzenlenen bir dizi operasyonda güvenlik güçlerini 24 militanı öldürdüğünü bildirdi.

Amerikan ordusu da, Pazar günü iki Amerikan askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

XS
SM
MD
LG