Erişilebilirlik

Demokrat Parti'den Bir Aday Daha


Demokrat Partili Senatör Joseph Biden, 2008 seçiminde partisinin başkan adayı olmak istediğini açıkladı.

Biden, Demokrat Parti’nin 7 Kasım 2006 seçiminde Kongre’nin her iki kanadında çoğunluğu kazanması üzerine Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olmuştu.

Biden’le birlikte, Demokrat Parti başkan adaylığı yarışına gireceğini açıklayan politikacıların sayısı 4’e çıktı. Daha önce bu niyetini açıklayanlar, eski Senatör ve 2004 seçiminde partinin Başkan Yardımcısı adayı olan John Edwards, Iowa Eyalet Valisi Tom Vilsack ve Temsilciler Meclisi üyesi Dennis Kucinich. Senatör Hillary Rodham Clinton ve Senatör Barak Obama’nın da 2008 seçimine Demokrat Parti başkan adayı olarak girmek istedikleri sanılıyor.

1973 yılındanberi Delaware eyaletinden senatör olan Biden 1988 seçiminden önce de Demokrat parti adayı olmak istediğini açıklamış ancak bazı konuşmalarının metinlerini başka politikacıların konuşmalarından çaldığı yolundaki iddialar üzerine adaylıktan vazgeçmişti.

Biden son zamanda Başkan Bush’un Irak politikasına şiddetle karşı çıkarak adını duyuruyor. Bush’un Irak’a ek asker gönderme niyetine karşı olduğunu açıklayan Senatör Biden, Irak’ın üç özerk bölgeye bölünmesi fikrini destekliyor.

XS
SM
MD
LG