Erişilebilirlik

'Bush Irak'a Ek Asker Göndermeyi Planlıyor'


Başkan Bush yeni Irak stratejisini bu hafta açıklıyor. Amerikan basını Başkan’ın Bağdat’a 20 bin kadar ek asker gönderilmesini isteyeceğini bildiriyor.

New York Times gazetesinin haberine göre, Bush’un hazırladığı yeni strateji, Iraklılara yeni iş alanları açılması amacıyla 1 milyar Dolar’a kadar tahsisat ayrılmasını da öngörüyor.

Geçen hafta toplanan yeni Kongre’de çoğunluğu oluşturan Demokrat Partili üyeler, Irak’a daha fazla asker gönderilmesine karşı çıkıyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Irak’taki mevcut askerlere daha fazla ödenek ayrılmasını desteklediğini açıkladı. Bununla birlikte Pelosi, Başkan Bush’tan ilave asker gönderilmesini öngören planı ve istediği tahsisat hakkında gerekçeler göstermesi gerektiğini söyledi. Pelosi Amerikan halkının sonu belli olmayan bir savaşı desteklemeye mecbur edilemeyeceğini söyledi.

Amerikan anayasası, Başkan’a askeri kararlar alma konusunda yetki veriyor, ancak savunma harcamalarının artırılması, Kongre’nin yetkisine giriyor.

Öte yandan, Irak’taki Amerikan askeri yetkilileri, son çatışmalarda beş askerin daha öldüğünü duyurdu. Dünkü saldırılarda en az 13 kişi hayatını kaybetti.
XS
SM
MD
LG