Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan Lübnan'da


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir günlük bir ziyaret için Lübnan’a gitti. Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Emil Lahoud, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Gelecek Hareketi lideri Saad Hariri ile de görüşecek olan Erdoğan, ilk görüşmesini Başbakan Fuad Siniora ile yaptı.

İki başbakanın görüşmeden sonra yaptıkları ortak basın toplantısı sırasında Lübnan Başbakanı, Türkiye'nin bölgede önemli bir güç olduğunu söyledi. Savaş bittikten sonra Türkiye'nin, Lübnan'ın yeniden yapılandırılması ve insani yardımlar konusunda önemli katkılarda bulunduğunu belirten Siniora, 30 yıl süren savaşlar nedeniyle Lübnan ekonomisinin çok zor durumda olduğunu ve görüşmede Türkiye'nin bu alanda sağlayabileceği desteği ele aldıklarını belirtti. Lübnan Başbakanı Türkiye'nin Orta Doğu'daki sorunların çözümü yönünde önemli katkıda bulunabileceğini de söyledi.

Başbakan Erdoğan da Türkiye'nin, bu yönde taraflardan bir talep gelmesi halinde elinden geleni yapacağını bildirdi.

Başbakan ayrıca Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne dahil olan Türk askeri birliğini ziyaret etti. Sur kenti yakınında üslenmiş olan Türk istihkam ve inşaat birliğinde askerlerle bayramlaşan Erdoğan daha sonra askerlerin öğle yemeğine konuk olarak katıldı.

Türkçe internet haber sitelerinin bildirdiğine göre, Başbakan Erdoğan Lübnan'a giderken uçakta gazetecilerle konuştu ve PKK terör örgütüyle mücadele konusunda Amerika'nın vaadetmiş olduğu işbirliğinden henüz bir sonuç alınmadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG