Erişilebilirlik

Altılı Görüşmeler Başladı


Kuzey Kore’nin nükleer programıyla ilgili krizin çözülmesini amaçlayan altılı görüşmeler, bir yılı aşan aradan sonra bugün Pekin’de yeniden başladı.

Görüşmelerin açılışında, Kuzey Koreli temsilci, nükleer silahlardan vazgeçmeleri için ülkesine sivil amaçlı nükleer reaktör verilmesini istedi. Kim Gye Gwan, ayrıca, Amerika ve Birleşmiş Milletlerin Kuzey Kore’ye uyguladığı mali yaptırımların kaldırılmasını şart koştu.

Kuzey Koreli diplomat, bu şartlar yerine getirilmediği takdirde, nükleer silah programlarını güçlendireceklerini açıkladı.

Kim’in konuşmasından sonra bir açıklama yapan Amerika’nın temsilcisi Christopher Hill, Washington’un sabrının taşmaya başladığını; uluslararası toplumun Kuzey Kore’nin nükleer silah sahibi olmasını kabullenemeyeceğini açıkladı.

Kuzey Kore Önce İnsanlarını Doyursun

Birleşmiş Milletler insan hakları temsilcisi, Kuzey Kore’nin sınırlı kaynaklarını nükleer silahlara yatırmaktansa, halkını doyurmasını istedi.

Vitit Muntarbhorn, Kuzey Kore’nin silahlara öncelik vermesinin üzücü olduğunu; onun yerine halkı için açlıkla mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.


XS
SM
MD
LG