Erişilebilirlik

Afganistan'da Geleceğe Umut Azalıyor


Afganistan’da yeni yayınlanan bir kamuoyu yoklaması, devrik Taleban örgütünün direnişini artırmasıyla birlikte, son bir yıl içinde ülkede geleceğe yönelik iyimserliğin azaldığını ortaya koyuyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC ve Amerikan ABC televizyon kanalı tarafından hazırlanan anket, yaklaşık bin Afgan arasında yapıldı.

Afganistan’ın doğru yolda olduğunu düşünenlerin sayısı yüzde 55 olarak belirlendi. Geçen yıl yapılan kamuoyu yoklamasında bu rakam yüzde 77 idi.

Ankete ülkenin güney illerinden Helmand ve Kandahar’dan katılan Afganların sadece yüzde 40’ı, ülkenin geleceği hakkında iyimser olduklarını söylüyor. Sözkonusu iller, aynı zamanda Taleban direnişinin en yoğun olduğu iller.

Bununla birlikte, genele vurulduğunda ankete katılan Afganların çoğu, ülkenin geleceğinden güvenle sözediyor, mevcut Afgan hükümetine destek veriyor ve 2001 yılında Taleban’ın devrilmesiyle sonuçlanan uluslararası harekatı onaylıyor.

Saldırılar Sürüyor

Afganistan’ın Kandahar kentinde bir NATO konvoyunu hedef alan bombalı intihar saldırısında iki sivil öldü, beş sivil de yaralandı.

Bombalı araçla düzenlenen saldırıda hiçbir NATO askeri yaralanmadı.

Dün de Kandahar’da düzenlenen ve bir Amerikan güvenlik şirketini hedef alan intihar saldırısında, aralarında iki Amerikalının bulunduğu yedi kişi hayatını kaybetmişti.

XS
SM
MD
LG