Erişilebilirlik

Irak'ta 6 Direnişçi Öldürüldü


Irak'taki Amerikan askeri yetkilileri, koalisyon güçlerinin batıdaki El Anbar ilinde militanların kullandığı evlere giriştiği operasyonda altı direnişçi ve üç Iraklı sivilin öldüğünü açıkladı.

Açıklamada Cumartesi gecesi geç saatlerde Karmah kasabasında düzenlenen operasyona Amerikan savaş uçaklarının da katıldığı belirtildi. Operasyonda sivillerin zarar görmesini önlemek için uçaklardan, önceden belirlenmiş hedeflere füze atışları yapıldığı kaydedildi.

Amerikan askerlerinin daha sonra yıkıntılar arasında altı direnişçiyle iki kadın ve bir çocuğın cesetlerini bulduğu belirtildi.

Askeri yetkililer, direnişçilerin sivillerin arasına kasıtla karıştığını ve bu yüzden operasyonlarda sivillerin de zarar görebildiğini söylüyor.

Öte yandan Amerikan askeri yetkilileri, kuzeydeki Taici kasabası yakınında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu bir Amerikalı askerin öldüğünü açıkladı.

Iraklı yetkililer de bugün Kerkük'te bir polis yetkilisini hedef alan intihar saldırısı sırasında üç polisin öldüğünü bildirdi.

Bağdat'ta dün bomba yüklü araçlarla girişilen üç saldırıda ölenlerin sayısı ise 53'e yükseldi. Şiilerin oturduğu bir mahallede kalabalık bir caddede düzenlenen saldırılarda en az 100 kişi de yaralandı.

XS
SM
MD
LG